Valpar

_______________________________________________________

2018-12-02

Då presenterar vi

Mulen

Valanti Märk Hur vår Skugga

Denna kille använde jag på senaste kullen och är otroligt nöjd !

Jag fick denna gång låna hem honom och utan att överdriva hade han lätt fått kunna stanna lääänge. Mulen är en enkel Whippet som utan problem platsade in i vår flock, han fick till och med ligga under täcket i vår säng med alla tjejerna ♥ Han charmade Lucy och gav henne den tiden hon behövde för att känna sig bekväm. Det var ändå tydligt att hon gillade honom direkt då det inte dröjde länge innan det blev en parning på hemmaplan. De är ursöta tillsammans och båda två har pussat och myst med varandra men den sista tiden innan matte Cathrin kom och hämtade honom följde Lusen efter honom som en svans, det här känns super! så nu är det väntans tider som följer då vi hoppas på att detta resulterar i en kull fina valpar i slutet på Januari ♥

Tack Cathrin för att jag än en gång får låna din fina kille

 

Länk till Testmating TheWhippetBreedArchive

Här kommer en presentation av Mulen

Mulen är en kille på strax 6 år som är väldigt avslappnad i sitt lynne. Skäller sällan, hetsar aldrig utan är bara totalt stencool i alla lägen. Självklart älskar han – som alla whippets – att få springa lös och köra gasen i botten, men lika mycket älskar han att ta det lugnt. Man hittar honom ofta i ett mörkt hörn ihopkringlad där han slappnar av totalt.

Med sina 49 cm är han en liten hane, men med stor personlighet och han blir snabbt besökarnas favorit hemma hos oss. Under åren har han tagit två cert i Litauen och är även juniorchampion där, i Sverige och Norge har han flertalet ck’n. Då han inte ställs ut längre är det bragder vi är oerhört stolta över

Text skriven av matte Cathrin Østertun

_________________________________________________________

Aug 2018

Vi har valpplaner i vinter ! 2019

LUCY  Whippmix She´s The One

Vår lilla ”Lus” världens gladaste tjej ♥ Hoppas vi denna gång kan välja en hane som du också tycker om. Bara för att vi människor tycker vissa hundar är en bra match så är det inte alltid så att våra hundar håller med och för oss så är det absolut lika viktigt att hundarna får träffas innan på en ”dejt” så att de känner till varandra och sedan på den tilltänkta dagen också får friheten att bestämma hur dom vill ha det.

Våra planer även med denna kull är att få friska och mentalt stabila hundar som fungerar i alla situationer som livet erbjuder, en familjemedlem! Oavsett om det står tävling eller mysiga promenader på dagens schema så är det just det att få vara en del av familjen som vi värdesätter högst och prioriterar när det kommer till att köpa valp av oss. Den exteriöra delen och det som står i Whippetens rasstandard glöms inte bort för det men att Whippeten ska få vara den trevliga och enkla ras som jag själv har växt upp med känns otroligt viktig. När det kommer till hälsa så har vi god kännedom om vad som finns i Lucys linjer men också om den tilltänkta pojk som vi väntar med att presentera ännu.

Det ska bli jättespännande att se vad som händer framöver

‌» Länk till Lucys egna sida

» Länk till The Whippet Archive

      

Att köpa valp av oss

Vi välkomnar dig som har tänkt igenom ditt valpköp och erbjuder ett kärleksfullt och varaktigt hem till din nya familjemedlem. Kennelns hemmiljö är ett hus på landet med gott om plats och en stor inhägnad trädgård. Valparna föds och sover i sovrummet. När valparna är tillräckligt gamla får de följa med flocken i resten av huset och i trädgården.

Vi tränar rumsrenhet, åka bil och ser till att de får upptäcka nya saker och uppleva nya miljöer så att valparna i rätt ålder får den miljöträning som är viktig för deras framtid.

En valp från oss kommer att vara registrerad i SKK och vi följer SKK:s och Whippetklubbens rekommendationer

Whippmix valp smilla.jpg-for-web-small

Valpen kommer att levereras:

Registrerad i SKK
Vaccinerad och avmaskad
ID-märkt
Veterinärbesiktigad       
Dolda fel försäkrad i 3 år
1 års medlemskap i Whippetklubben
Valppaket & foder för den första tiden
Tips och goda råd

 

Vi kommer att finnas till hands även efter leverans och vill gärna bjuda på valpträffar, följa valpens utveckling via telefon eller mail och kunna hjälpa till med ev. information eller bara tips och råd.

Uppdateringar och bilder om hur det går för valpen uppskattas alltid oavsett ålder! Kennelträffar anordnas varje år så boka in ett besök i almanackan

 

Välkommen att höra av dig !