Quila & Briams valpar

Här kommer berättelsen om bravaderna i måndags kväll

Det här är Quilas andra kull så känslan av att något skulle gå fel var ganska långt borta. Hennes första valpning gick så otroligt smärtfritt och var över på knappt 3 timmar så vi tänkte att detta kommer att gå plättlätt…

Runt 6 tiden i måndagskväll började Quila bli ordentligt orolig, hon bäddar, kissar och byter ställning ofta. Kl 20.30 går vattnet och hon har värkar med korta intervall men med längre och längre pauser. Vi går/springer ute i trädgården med en ficklampa lysandes mot Quilas bak 🙂 vi går i backar och nedförslut och jobbar hårt i de få trappsteg som finns på tomten, allt för att stimulera Quila till att få fram första valpen… När värkarna inte resulterar i att något nytt händer börjar vi jaga veterinärer (i telefonensmiley ) Vår närmsta veterinär är olyckligtvis upptagen med en kolik häst så rådet vi får är att åka till Göteborg!

Vi packar ihop oss och sätter fart mot Götet. Efter en dryg timma i bilen har vi hunnit till Kode, DÅ kommer första valpen kl 00.30! Vi kör av motorvägen och ringer vår veterinär hemmavid igen, han tror att läget är lugnt så vi beslutar att åka hemåt men att ta vägen om ”vår” veterinär på vägen så att han kan ta en kik på Quila och se om hon behöver kalkas eller få mer hjälp.

Väl framme visar röntgen att det finns 5 valpar kvar, Quila och veterinären kämpar vidare med valp nr 2 som heller inte vill komma fram… efter en dryg timmas jobb utan framsteg tycker han att vi ska göra ett kejsarsnitt för att hjälpa Quila ut med reterande 5 vilket vi klart väljer för att bespara Quila mer obehag.

Kl 03.15 är alla valparna ute!!

Men trist nog har valp nr1 gått bort. Veterinären känner över honom men hittar ingen klar orsak till vad som kan ha hänt.

Vi packar ihop valpar och en omtöcknad Quila och åker äntligen HEM.

Hemma blandar vi mjölkersättning och börjar nappa de små nykomlingarna tills ögonen går ikors. Quila har piggat på sig vid 09.00 tiden och ger sina valpar sitt första mål mat!

Phew, vilken pärs det blev för lilla gumman men hon är verkligen en stålmamma för hon tog till sig valparna och sköter dom nu exemplariskt ♥

Tack Julie, du är en ängel som kom hit så tidigt på morgonen och vakade över Quila och valparna och gav mamsen och mig ett par timmars sömn! Mange tak !

Nu kommer en liten presentation av valparna…

Hane nr 1 Beige väger nu 413g.

Hane nr 2 är brindel med vitt halsband och väger 380g.

Hane nr 3 som sjöng oavbrutet tills det han fick mammas mjölk därmed kallad pipen eller pricken för sin söta prick mitt i hans vita markering på halsen, han är också brindel och väger 432g.

Tik nr 1 beige med vita tecken väger 341g.

Tik 2 väger 317g och är minstingen men tuff som få 🙂

De du goaste Briam vilka fina valpar du har fått smiley

Godnatt och kram från oss!